Krem do suchych stp i zrogowacia?ego naskrka

Krem do suchych stp i zrogowacia?ego naskrka

Kategoria: do stp
Producent: Caremed
Cena: 27,00 z?

Szukasz idealnego kremu do suchych stp?
Mamy go u nas.

Specjalny krem do codziennej piel?gnacji zrogowacia?ej, szorstkiej i pop?kanej skry na stopach, d?oniach i ?okciach. Przy regularnym stosowaniu skra otrzymuje z powrotem swoj? naturaln? odporno?? i elastyczno??, p?kni?cia skry skutecznie znikaj?. Stabilizuje struktur? naskrka i regeneruje zmiany na skrze powsta?e w wyniku podra?nie?.
Krem ten zawiera najlepsze naturalne sk?adniki pochodz?ce z ekologicznie czystego zak?tka Bawarii-Allgou:

Olej migda?owy (Prunus dulcis)
Olej migda?owy jest jednym z klasycznych olejw kosmetycznych, ktry by? stosowany juz w czasach staro?ytnych. Dla celw kosmetycznych, olej migda?owy podlega procesowi delikatnej ekstrakcji. Zawiera cenne sk?adniki tj. glikozydy, sole mineralne, witaminy A, B1, B2, B6 i bia?ka w ich naturalnej formie. Olej migda?owy jest bardzo ?agodny i przyjemny dla skry.

Olej kosodrzewiny (Pinus pumilio)
Ten gatunek sosny grskiej jest jedn? z najstarszych ro?lin leczniczych, aktualnie pod ochron?. Drzewo ma ig?y zawieraj?ce olejek eteryczny, ktry znalaz? zastosowanie w medycynie i do celw kosmetycznych. Olej kosodrzewiny poprawia kr??enie krwi ,jest zalecany przy reumatyzmie, artretyzmie i blach mi??ni. Powszechnie u?ywany do piel?gnacji skry, zw?aszcza stp. Ma te? dzia?anie przeciwzapalne.
Olej rozmarynu (Rosmarinus officinalis)
Wykazuje aktywno?? przeciwbakteryjn? wobec wielu bakterii, dro?d?y i ple?ni oraz poprawia kr??enie krwi. Silne dzia?anie antyseptyczne olejku rozmarynowego zosta?o wykorzystane w kosmetyce.
Olej trawy cytrynowej (Lemongrasl)
Olejek trawy cytrynowej jest uzyskiwany z li?ci tropikalnej Sgrass. Przeciwwirusowe i antyseptyczne w?a?ciwo?ci olejkw eterycznych zawartych w li?ciach trawy cytrynowej potwierdzaj? szczeg?owe badania naukowe. Regularne stosowanie tego olejku ma wp?yw na efekt uj?drniaj?cy tkanki ??cznej, ponadto pomaga zapobiega? tworzeniu sie ?ylakw. Co wi?cej, jest od?wie?aj?cy dla zm?czonych stp.
Mas?o Shea (Sheabutter)
Poprzez swoje wszechstronne zalety mo?e by? w pe?ni wykorzystane do piel?gnacji skry. Mas?o Shea zawiera najwy?szy procent t?uszczw ro?linnych zmydlaj?cych si?. Szczeglnie dobrze sprawdza si? z alergiami i w przypadku bardzo wra?liwej skry.
Goryczka ??ta (Gentiana lutea)
Goryczka ??ta wyst?puje w Alpach i innych grach ?rodkowej i po?udniowej Europy. W Niemczech jest to ro?lin? chroniona chronion? i dlatego do celw kosmetycznych mg? ?e by? wykorzystywana jedynie z obszarw uprawnych. Korze? goryczki ??tej jest u?ywany powszechnie w medycynie.
Jemio?a (Viscum album)
Pomaga na ?ylaki i owrzodzenia podudzi. Mo?e by? rwnie? traktowana jako ?rodek leczniczy na dolegliwo?ci reumatyczne. Przy chorobie zwyrodnieniowej staww oraz egzemie uzasadnione jest stosowanie ma?ci i kremw z dodatkiem jemio?y.
Waleriana (Valeriana officinalis) Uspokaja, dzia?a przeciwskurczowo i rozlu?nia mi??nie. G?wnym elementem waleriany s? jej olejki eteryczne. W stanach l?kowych i przy du?ym napi?ciu nerwowym przywraca stan rwnowagi.
Chmiel (Humulus lupulus)
W medycynie u?ywany od 1980 roku jako ?rodek uspokajaj?cy. Gorzkie substancje ?ywiczne Hopfenbittersuren, Humulon i Lupulon, olejki eteryczne, minera?y, flawonoidy i pektyny zawarte w chmielu wykazuj? du?a skuteczno?? terapeutyczna.
Melisa (Melissa officinalis)
Ju? w czasach staro?ytnych by?a sk?adnikiem balsamw u?ywanych przez Grekw i Rzymian. Jako ro?lina lecznicza jest polecana do u?ytku zewn?trznego na otwarte rany, wrzody i bole reumatyczne. W piel?gnacji skry szczeglnie skuteczna dla skry zm?czonej i zestresowanej.
Krwawnik pospolity (Achillea millefolium)
Wyst?puje na ??kach, pastwiskach, polach i poboczach drg. W Alpach ro?nie do 1900 m nad poziomem morza. Krwawnik pospolity w fitoterapii jest uwa?any za ro?lin? lecznicz?. Potwierdzono jego dzia?anie przeciwdrobnoustrojowe, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i przeciwskurczowe. Krwawnik stosuje sie na alergie, choroby skry, ?uszczyce oraz do wspierania gojenia si? ran i obra?e?.
Rumianek (Matricaria chamomilla)
Rumianek stosowany jest jako ro?lina lecznicza, do u?ytku zewn?trznego, przy stanach zapalnych skry. Olejek z rumianku poprawia wygl?d skry, niweluje zmarszczki i plamy na skrze, zmniejsza efekty starzenia si?.
Koper w?oski (Feoniculum vulgare)
Koper to staro?ytna przyprawa i ro?lina lecznicza, hamuj?ca rozwoju bakterii i grzybw. W kosmetyce koper w?oski znalaz? zastosowanie poniewa? oprcz olejw, zawiera flawonoidy i przeciwutleniacze.
?Witamina E (tokoferol)
Bardzo wa?na w organizmie cz?owieka. Witamina E chroni przed atakami serca, rakiem, choroba Alzheimera, poprawia zawarto?? czerwonych cia?ek krwi, spowalnia proces starzenia, wzmacnia mi??nie i nerwy oraz poprawia kr??enie krwi.
?Mocznik (Urea)
Mocznik urs? w ostatnich latach do rangi jednego z najwa?niejszych lekw w zakresie opieki medycznej skry. Jest on szczeglnie skuteczny w kremach jako ?rodek nawil?aj?cy, do walki z wypryskami na skrze, bardzo polecany dla chorych na cukrzyc?. Powodem sucho?ci skry jest cz?sto brak mocznika. Normalna skra zawiera oko?o 1% mocznika, przy atopowym zapaleniu skry i ?uszczycy jego zawarto?? jest znacznie zmniejszona.
?
Kwas salicylowy
Kwas salicylowy rozpuszcza bia?ko i zwi?ksza pojemno?? wodna skry. Dzia?a rwnie? przeciw grzybiczo i antybakteryjnie. Kwas salicylowy jest stosowany na wszystkie ci??kie postaci ?uszczycy, a tak?e w preparatach przeciwtr?dzikowych i przeciw?upie?owych.
SK?ADNIKI:
aqua, glyceryl, stearate SE,olejek Prunus Amygdalus dulcis, mas?o shea, alkohol cetylowy, glycerin, salicylan sodu,mocznik, tokoferol acetate,olejek Pinus pumilio, olej z Rosmarinus officinalis,olej z Gentiana lutea root, mentol, Valeriana officinalis ekstrakt, Chamomilla recutita ekstrakt kwiatowy, krwawnik pospolity, ekstrakt z li?ci Viscum album, Humulus lupulus ekstrat, ekstrat z lisci Melissa officinalis , ekstrat z owocow Feoniculum vulgare , propylene glycol, PEG-40 uwodorniony olej rycynowy, trideceth-9, karbomer sodu, kwas cytrynowy, citral, limonene, geraniol, linalool, sorbinian potasu, benzoesan sodu, metyloparaben etyloparabenu, propylparaben, butyloparaben, isobutylparaben
SPOSB U?YCIA:
Stosowa? dwa razy dziennie rano i wieczorem. Dok?adnie wmasowa? w skr? stopy, rwnie? mi?dzy palcami Pojemno??: 125 ml

AddThis Social Bookmark Button

Zobacz tak?e: